Monday, April 20, 2009

hari ini hari isnin

ye.
hari ini hari isnin.
masih jauh mahu hari jumaat.
haih...

hari ini hanya ber face-booking di office.
membuat segala kuiz yang ade. mm.. banyak juga yang mengena.
dan perang pic comment bersama jiji (adik azmi) walaupun di ym masing-masing pon ON saja.

dan sekarang. menulis blog.

lagi 4 hari sahaja lagi. sabar ye athirah.
oh! lupe nak beritahu.
aku sudah berhenti kerja. yeeepieee!
hari jumaat lepas sudah hand in resignation letter. 7 days notice.
jadi 4 hari saja lagi aku bekerja.
tetapi. i no heart.

anyway.
azmi suda mau final.
jadi aku tidak bule mengada2. menggedik2. merajok2. dan membuli2 dia.
nanti die tensen. times like this, things are very vulnerable.
benda kecil2, main2..kerana tensen. silap haribulan boleh jadi besar.
so athirah kene behave well.
and give him all the support he needed.

teringat tatkala aku final, sem lepas. tensen dengan papers yang sangat banyak.
study di luar berjam-jam. dan dia sanggup meneman.
dan apabila saya lose grip and break down. menangis meraung2 di dalam kereta. hanya kerana die tidak tolong mengangkat beg laptop dan beg buku yang maha berat dari depan pintu rumah sewa.
walaupun aku marah dan menangis for unreasonable reasons.die tetap sabar dan pujuk. dan aku apabila sudah sober. baru terasa bodohnya. yek elehh..itu pun nak menangis. tetapi tengah tensen sungguh. ape kan daya. maafkan je lah.

so kali ini. its my time to do my part.
walaupun sejak dia pulang dari melbourne, tidak sempat nak berdating. bermsg2 panjang. mahupun berbual2 di telefon. jumpa pun masa anniversary dinner mama dan abahnya minggu lepas, dan birthday mamanya semalam. itupun sekejap. hmmm... rindu...
'sabar ea sayang..2 minggu je lagi' katanya.
baiklah.

in d mean time.
bagitu banyak keinginan di hati.
and paling membuak-buak keinginan adalah untuk menonton wayang. cerita hantu siam dalam panggung wayang bertajuk 'coming soon'. kak ida kata, best. fikir2 mahu menonton selepas kerja harini. jadi aku pun ajak wina dan jali. mereka berdua office berdekatan dengan aku. tetapi wina takut nanti nightmare. betul juga. jali pula sibuk. dan baru aku teringat harini juga aku kene pergi ambil seluar aku di tailor. jadi kiv sajalah dahulu keinginan itu.
keinginan lagi satu adalah untuk makan benda yang manis. tapi tak tahu apa. seperti baklava mungkin..
tetapi malasnya mahu pergi Lavand dan beli. andai bagusnya kalau ada delivery. hehe.

jap.sedang pikir ape lagi nak tulis. jam baru pukul 3.39pm. 5.30 tepat je aku mahu punch, start kereta dan zoom pulang. tick tock tick tock..

ermm..ta tahu ape lagi nak dicelotehkan.

Goodluck dan All the Best kepada azmi, housemate2 azmi, gedik, dan rakan2 yang bakal menghadapi final. Buat betul-betul ya.

dan aku.

Tidak sabar nak pakai mortarboard di kepala. hehe.

=)

6 comments:

a.z.r.i.n.a said...

oh yeh...
gradd~~

yay!!


minggu final suda start kan..

gudlak kawan2.
gudlak arie.
gudlak azmi.

a thirah i m said...

ye ina.
minggu exam suda bermula.
nerve wrecking huh!

hehe~

good luck juga arie!

a'a nazzirah said...

thira,,
kamu sudah resign?
sudah dapat job baru kea?
aku stil mencari2 lagi ni =(

a thirah i m said...

adelah offer.
tapi tak tahu lagi mane satu nak.
sbb deep inside ade satujob aku betol2 nak.tapi tak dipanggil interview lagi.
huhu~

a'a nazzirah said...

wahh.bagus2 da de back up.
last2 day kat tempat kite nk blah mmg canggitu..ehe..anyway, gud lak a noh!!

Unknown said...

黑蒜
黑蒜功效
黑蒜沖泡飲
黑蒜粒
黑蒜飲