Tuesday, April 28, 2009

science adventure

okkay. this kinda cerita lama. tapi sury for the delay. cuz was waiting for d pics and d vids from wina.

anyway. one of the saturdays. after i went for an interview. me and wina went for a science adventure in PETroSains!...yeppieee!

so much of having fun actually~

it was since i last came here. that was in my primary. so kira-kira lah berapa tahun sudah kan.
tu yang agak jakun tu. hehe!

me and wina played this one brain activity. see how our brain is :

and then we headed to little penang for late lunch-cum-dinner. hehe.


wina bermain pole ape ntah:

video

now its my turn:

video

wina bermain wheel of fortune:

video

dan kami menjadi goalkeeper:

video

and we played the heartbeat drum.

video
sury yang..heartbeat b low plak..heheh~

what an adventure..hahaha!~ more like what a blast!..hehehe~

thank wak..=))

i then headed for a dinner with azmi's family at Sri Thai.
nyummiee.bloated. fullstop. hehehe!

laters..

Thursday, April 23, 2009

dey rock!

today i drove to work.
again. padahal boleh je naik train.
but i think now i know why.

coz i cannot leave my radio.
coz im soo in love with Ben, Fabes and Nadia.
that trio makes me laugh like gazillion times every morning.
and the topics was quite interesting.
Ben selalu dibuli Fabes and Nadia, Kasihan Ben. Setiap pagi pun aku pasti akan sebut. 'eee..jahatlah fabes ni..'..and 'kesian bennn'..haha. Tak pe Ben. Im here for you.

and as i reach office. aku akan sambung mendengar. streaming pula.
sambil membuka blog-blog mereka.
it was fun.
you really rawkk guys.

so ya. harini sampai-sampai terus ke KLCC.
hari ini is. National Intellectual Property Day. atau dalam bahasa ibunda. Hari Intelek Negara. Don't ask me what it is. coz i dont want to answer. boleh tak macam tu. hehe.

Tapi ada artist. hmmm. theres Tony eusoff and....drum roll please...Zizan Nin!..oh yes.! i love him!. cute!

and i bot keropok lekor losong untuk di goreng di rumah . boleh makan-makan di petang sabtu nanti.

This would be the last event im gonna involve in. and.
TOMORROW IS MY LAST DAY!..

yeepiesss.!

ps: Got another job offer today. its from maybank. yeay!. but still have to think about it.

pss: got call for interview from fpso ventures. wina's workplace. im really looking forward to.

black.

last night was shit.
yup. whatever.

anyway. i indeed found my black skirts, a white shirt, 1 grey top and 2 baskets to simpan my baju2. that reminds me. i really need to save up some cash to buy a closet. baju melimpah luah. and i really need to sort out mane yang dah tak muat and get rid of em. like immediately.!

so ya. i went do aaall the shopping aaaall by myself in a small town name semenyih. come to think of it, it feeells goood..sukati aku na kemana-mana dan berapa jam mahu duduk dan belek-belek baju at each kedai no matter im gonna buy it or not.

oh! and i bought a baju for my lil sister too..actually i was into that shirt but there's no my size.
dem it.
so i bot it for yaya. perfect fit for her.
another dem it.
haha.

aanyway. i then went back home. and mama terkejut sebab balik awal coz supposely kan nak keluar pegi MV. i answer. 'dun ask y ma'..

beberapa minit selepas sampai ruma. tibe-tibe. black out. adoy. the day was getting from bad to worst. dah lah aku tengah panas. makin panas.

went up to aunty ah's and found out that baby sufya demam. hug her and she was hot, and i mean really hot. so i urge kak asha to bring her to the clinic.

budak kecik demam2 panas ni. takot. huhu.

so mama drove kak asha, aunty ah and baby to the clinic. sbb gate rumah aunty ah cannot open. due to no electricity. gate otomatik katakan.
while i stay at home.

made myself a bowl of maggy tomyam with telur. nyummyyyy. tgah lapar.memanglah nyummy. haha. mama nak masak nasik. tapi tak sempat dah black out.

after had nyummy maggy. i dozed off atas lantai marble yang sejuk. sebab panas. all 5 of us slept bergelimpangan atas lantai last night. if only i could get up and snap pictures in the middle of the night. sury. terlalu mengantuk.

pukul 5 pagi baru ada elektrik. dan mama kejut semua orang untuk masuk ke bilik.

aku naik. iron baju. dan sambung tido.

sekian.

Wednesday, April 22, 2009

tick tock.

sekarang jam 4.54 petang.
the room is in silence. semua orang pun tiada. tinggal aku seorang. bertemankan sayup-sayup bunyi radio fly fm yang aku buka dengan streaming.
menanti detik 5.30pm.

hari ini aku masuk halfday.
sebab tadi pagi aku menghadiri temuduga di Maybank. Aku sukalah structure officenya. Sudah membayangkan diri sendiri bekerja disitu. wah!.

selepas sesi temuduga. aku ke Pantai Dalam untuk menghantar Tiara mandi. Sudah 10 tahun agaknya aku tak memandikan dia. kasihan. So, aku hantar dia dan sambil menunggu aku duduk di gerai sebelah sambil meng-enjoy segelas teh o ais.

oh! what a big difference.
sebelum: berdaki. sampai nak tengok side-mirror pun kabur. teruk gila kan. Tapi sekarang, tidak lagi. suda kembali hitam berkilat Tiara aku. hehe. Puas Hati. terima kasih ane-ane yang tolong mandikan dan vacuum Tiara aku.

Kemudian aku ke gerai 35 berdekatan dengan rumah sewa Azmi. He had his first paper today. Ok kot. He looks Ok. hehe.
Had lunch with Leh, Agang dan Tn Haji Zack yang baru bangun tido. I had Nasi goreng USA. Shared with azmi. ye kami share. diet. haha.
Then at 1.30 shoot off back to office.

and now, here i am. clicking the pen with eyes on the wall-clock.

huhu.

ps: selepas ini mahu ke MV bersama azmi. mencari kemeja putih. haih. sayang..ayang drive nanti ye. hehe.

laporan 2.

aku telah membeli sebuah purse baru. beli online di Ronastore. berjenama Liz clairborne. sila lihat di sebelah kanan laman blog ini. dibawah 'shop-peek'. ada linknya.

pada mulanya, aku agak skeptical membeli barang2 online ni. kalau baju, takut tidak muat. kalau barang takut tidak kene pula dengan my expectation. takot indah gambar dari rupa. so aku berkata sendirian, 'kalau sampai purse tu, tak cantik. bagi mamalah'. haha. keji kan aku. tapi setelah sampai ke tangan aku, oklah. jadi aku guna kan untuk diri sendiri. sury mama. nanti kakak beli yang lain for you.

aku personally suka barang2 di Ronastore. cantik. comel. menarik dan paling penting sekali affordable. bagus bagus. i like. hehe. Tetapi purse ini adalah barangan pertama yang aku beli dari Ronastore.

sebelum ini aku guna purse yang di beri oleh azmi. berwarna hitam. cantik. tetapi keganasan aku tahap melampau. Tidak sampai setahun, sudah koyak dan button pada kocek syiling sudah tercabut. Ye. memang aku ganas. hehe. sury sayang.

kemudian aku guna purse adik aku, yaya. purse budak-budak berjenama 'Emily the strange'. berwarna merah hitam. tetapi kurang seminggu aku menggunakannya, purse baru sudah sampai. yeepie!
oh! dan aku dapat hadiah ini semalam. Terima Kasih yang tak terhingga especially kepada:
-kak kerry
-kak kerol
-kak sue
-kak ija
-kak bashirah
-kak fazu
-kak siti
-abang azrul
dan
-abang shairul
mereka adalah orang-orang di office aku. kakak2 dan abang2 aku sepanjang aku disana. aku kan paling muda. heehee~
Aku sangat sukaaaa!!..aku telah memakainya immediately di office semalam. Namun setelah ramai orang-orang yang lalu sebelah aku, menegur aku 'macam artis'. lalu aku buka. kiki~. tapi aku suka. amat suka. pandai kalian pilih. it is reallyME. hee~

terima kasih sekali lagi .

sekian.

ps: mana adiah aku wahai shahnaz dan maizatul???

pss: azwina, mahu gambar lawatan kita hari tu.

Tuesday, April 21, 2009

laporan 1

sekarang ingin melaporkan aktiviti hari ahad yang lepas.
ade lagi satu yang mahu di laporkan tetapi nantilah. tunggu gambar dari azwina.

ahad pagi sehingga petang, hanya duduk dirumah sahaja.
bergolek2 di depan tv dengan yaya dan papa sambil menontot F1.
tiba-tiba azmi menelefon dan memberitahu bahawa malam nanti ada dinner birthday mama-nya. Sebenarnya birthday mama-nya adalah hari selasa iaitu hari ini. tetapi kerana rabu azmi sudah exam dan abang ajim pula sudah balik ke iran. maka celebrate la ahad.

ok. aku terus sarung quater pants dan tees, ambil kunci dan zoom ke tesco.
first stop. CIMB. keluarkan sejumlah wang untuk membeli hadiah mama-nya. aku pusing satu Tesco dan jumpa brooch yang cantek di sebuah butik perhiasan. Dan aku sempat grab sehelai kemeja cantek. oh suka gila aku kat kemeja tu. perfect fit!. Aku rasa selepas ini mahu beli kain dan hantar taylor untuk dijahit kemeja.

kemudian aku pulang dan bersiap. Adik laki aku, si Afiq pun sampai rumah untuk ambil duit dari aku. Sekarang semua sudah pandai. Takut nak minta papa. Minta dari aku.

Kemudian aku hantar afiq ke Tesco. rakan-rakan dia menunggu di sana. Oh kepada rakan-rakan Afiq, proof to me that im wrong if you are not as what i said before. sekian.

pukul 7.30 aku terus bergerak ke UM. situlah pick-up point aku setiap kali mahu jumpe azmi. hehe. sury sayang. kemudian ke seksyen 14 untuk membeli kek birthday mama-nya. dan kemudian terus ke Prince Hotel, KL

makan macam2. buffet.

we eat. luff. and eat lagi. sehinggalah kek mama-nya keluar.


abg ijoy (abang ipar azmi) demam..muka sudah pucat kerana sejuk sangat. tapi bila mahu bergambar. terus berposing macho.

penat melayan si gila jiji dan abang ajim

kak mashe (gurlfie abg ajim)

kemudian sesi suap-menyuap yang tak habis2.


sebenarnya itu sahaja gambar yang diambil menggunakan handphone azmi. banyak lagi tetapi di camera kak iera. aku tertinggal camera aku. sob sob sob.

anyway. selepas itu. semua pun pulang. mama-nya, abahnya dan kak mashe pula bergerak ke KLIA untuk menghantar abang ajim yang akan pulang ke Iran.

aku pula tiba di rumah around 12 am. kenyang dan mengantuk. lalu terus tertido tanpa mencuci muka dan gosok gigi. nasiblaaaa. haha.

sekian.

dan hari ini hari selasa.

hari ini pula. hari selasa.
sit back on the blue chair. pen clicking. lip bitting.
hmm.

ade saja kerja na kene buat. before i step out from this place.
tapi malas. bole? haha.
hari ini sampai lambat ke office. sebab? jam yang maha dashat.
keluar2 sungai ramal. jam. sehingga lah tol kajang.
kemudian keluar sahaja tol sg besi. jam lagi. damn sungguh.
kaki suda mule lenguh menekan clutch.
haih. nasib baik ade Ben, Phat Fabes and Nadia di radio.
tidakla bosan dibuatnya. tergelak sahaja aku all the way.
roti dan milo tin sudah habis. kalau tidak ade entertainment. pasti mengantuk.
jam sehinggalah ke susur keluar jalan tun razak dari smart tunnel.
what a traffic!

pagi ini, i was touched by just listening to Fly Fm Fix It.
its about a lady n her boyfriend was conned on buying a virus infected lil puppy.
the poor little puppy was vomitting, diarrhea, and losses her appetite.
less than a week sudah meninggal dunia. kasihan.
and the 3 Djs made an open session for Malaysian to make d lady's day up.
and surprisingly, ramai juga malaysian yang menelefon dan volunteer untuk memberi kucing dan puppy mereka.
sungguh sweet. and i was touched. malaysians indeed are the nicest people on earth ya.
hehe.

well, im no animal person. but azmi is.
die, abg die, dan adiknya sungguh suka kan binatang.
azmi dulu pernah memberi aku 2 ekor hamster. dengan pink cage and pink bottle.
that was way before we get together. tapi sekarang. adik lelaki aku yang jaga. sebab aku tak reti jaga. aku pegang sekali. dan sekali dia gigit. that's it. aku sudah tidak mahu pegang dia. itulah sebabnya afiq yang jaga dia sekarang. sory sayang.
even aku bukanlah pet lover. but nak tak nak, kenalah support azmi dengan binatang2 nya.
oh! dulu dia ada membela seekor turtle. ape namanya aku pun ta ingat dah.
tapi ade satu hari die telefon dan kata. 'da mati....'. of course dia sedih.
sekarang. die sudah ta membela binatang lagi. i wonder why.

jiji pula membela SugarGlider yang asyik duduk dalam kantung merahnya sahaja.
it looks like a squirrel. but its not.
dan kalau diganggu. akan mengeluarkan bunyi yang kuat.
jiji, azmi boleh pegang dengan selamba saja. aku? of course not!
dan dulu jiji ade bela seekor arnab. LuLu namanya. dan juga seekor kucing bernama Bella yang kemudiannya hilang entah kemana.

sepupu aku ezza, which is sebelah rumah aku saja, membela seekor kucing bernama BuBu.
BuBu yang gemuk dan pemalas. Glup, terasa. hehe.

aku teringin mahu bela seekor pet.
tapi aku ta tahu ape.
ada tak binatang yang comel, manja, tidak menggigit, tahu mandi sendiri, dan tahu ke toilet jika mahu poopoo dan weewee.
kerana that part la yang aku paling benci sekali.

petang ini ada meeting promotional untuk hari harta intelek negara.
i know im suppose to go. but im soo freaking lazy.
ta ada motivasi langsung nak berfikir dan bergerak.

aku dapat merasakan orang-orang di office pun layan aku semacam.
contohnya kak lin suda kurang bercakap dengan aku. entah kenapa.
pandang aku pun jarang. minggu lepas 3 hr aku MC. kemudian masuk-masuk kerja. aku rasa lain. dan bila aku hand in resignation letter. lagi lah aku rase seperti mereka 'one kind' terhadap aku. hmm~. i dunno. mungkin perasaan aku sahaja.

oh dan petang ni juga papa mahu datang ke office to see the 'bos' dan 'd people supposely responsible' untuk membincangkan tentang gaji degree bulan 3 dan bulan 4 aku yang tidak mahu dibayar. rugi lebih kurang RM2000 wooo~. Banyak cantik muka. Tapi takpa. Biar papa bincang dengan mereka. kerana kalau aku yang cakap. mereka pasti ambil endah tak endah saja. yelah aku kan fresh grad. nama pun fresh.
haha. we'l see whats the verdict ya.

ok.tukar topik.
hari ini nak pergi makan dengan kak kerry.
tapi tak tahu nak makan apa.
perut suda bunyi seperti anak kak ida main drum.

ok sudah decide.
mari makan nasik beriyani di nasi kandar chow kit.
hmmm menarik!.
yeahh~

oklah. till later.

Monday, April 20, 2009

hari ini hari isnin

ye.
hari ini hari isnin.
masih jauh mahu hari jumaat.
haih...

hari ini hanya ber face-booking di office.
membuat segala kuiz yang ade. mm.. banyak juga yang mengena.
dan perang pic comment bersama jiji (adik azmi) walaupun di ym masing-masing pon ON saja.

dan sekarang. menulis blog.

lagi 4 hari sahaja lagi. sabar ye athirah.
oh! lupe nak beritahu.
aku sudah berhenti kerja. yeeepieee!
hari jumaat lepas sudah hand in resignation letter. 7 days notice.
jadi 4 hari saja lagi aku bekerja.
tetapi. i no heart.

anyway.
azmi suda mau final.
jadi aku tidak bule mengada2. menggedik2. merajok2. dan membuli2 dia.
nanti die tensen. times like this, things are very vulnerable.
benda kecil2, main2..kerana tensen. silap haribulan boleh jadi besar.
so athirah kene behave well.
and give him all the support he needed.

teringat tatkala aku final, sem lepas. tensen dengan papers yang sangat banyak.
study di luar berjam-jam. dan dia sanggup meneman.
dan apabila saya lose grip and break down. menangis meraung2 di dalam kereta. hanya kerana die tidak tolong mengangkat beg laptop dan beg buku yang maha berat dari depan pintu rumah sewa.
walaupun aku marah dan menangis for unreasonable reasons.die tetap sabar dan pujuk. dan aku apabila sudah sober. baru terasa bodohnya. yek elehh..itu pun nak menangis. tetapi tengah tensen sungguh. ape kan daya. maafkan je lah.

so kali ini. its my time to do my part.
walaupun sejak dia pulang dari melbourne, tidak sempat nak berdating. bermsg2 panjang. mahupun berbual2 di telefon. jumpa pun masa anniversary dinner mama dan abahnya minggu lepas, dan birthday mamanya semalam. itupun sekejap. hmmm... rindu...
'sabar ea sayang..2 minggu je lagi' katanya.
baiklah.

in d mean time.
bagitu banyak keinginan di hati.
and paling membuak-buak keinginan adalah untuk menonton wayang. cerita hantu siam dalam panggung wayang bertajuk 'coming soon'. kak ida kata, best. fikir2 mahu menonton selepas kerja harini. jadi aku pun ajak wina dan jali. mereka berdua office berdekatan dengan aku. tetapi wina takut nanti nightmare. betul juga. jali pula sibuk. dan baru aku teringat harini juga aku kene pergi ambil seluar aku di tailor. jadi kiv sajalah dahulu keinginan itu.
keinginan lagi satu adalah untuk makan benda yang manis. tapi tak tahu apa. seperti baklava mungkin..
tetapi malasnya mahu pergi Lavand dan beli. andai bagusnya kalau ada delivery. hehe.

jap.sedang pikir ape lagi nak tulis. jam baru pukul 3.39pm. 5.30 tepat je aku mahu punch, start kereta dan zoom pulang. tick tock tick tock..

ermm..ta tahu ape lagi nak dicelotehkan.

Goodluck dan All the Best kepada azmi, housemate2 azmi, gedik, dan rakan2 yang bakal menghadapi final. Buat betul-betul ya.

dan aku.

Tidak sabar nak pakai mortarboard di kepala. hehe.

=)

1234

agak banyak untuk di story-mory di sini.
tetapi no mud lagi..
jadi. nanti ea...
heee!

so.for d time being. enjoy this song ive posted in.

specially dedicated to
1-mimi yayang
2-shanaz
3-mye
4- YOU!..heee~

hit it!

1-2-1-2-3-4
Give me more loving than I’ve ever had
Make me feel better when I’m feeling sad
Tell me I’m special even though I know I’m not
Make me feel good when I hurt so bad
Barely getting mad
I’m so glad I found you
I love being around you
You make it easy
Its as easy as 1-2-1-2-3-4

There’s only one thing
To Do
Three words
For you
(I love you) I love you
There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
(I love you) I love you

Give me more loving from the very start
Piece me back together when I fall apart
Tell me things you never even tell your closest friends
Make me feel good when I hurt so bad
You’re the best that I’ve had
And I’m so glad I found you
I love being around you
You make it easy
It’s easy as 1-2-1-2-3-4

There’s only one thing
To Do
Three words
For you
(I love you) I love you
There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
(I love you) I love you
(I love you) I love you

You make it easy
It’s easy as 1 2 1 2 3 4

There’s only one thing
To Do
Three words
For you
(I love you) I love you
There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
(I love you) I love you
(I love you) I love you

1-2-3-4
I love you
(I love you) I love you


Friday, April 17, 2009

ina..inaaa~


ye kereta ini tak leh start.
haihhh~
ina ina~
sila belajar pasal kereta inaaaa!

ps: naseb baek ade abg arie to d rescue..kikikik!


Saturday, April 11, 2009

happy tears~

i had belated bday celeb with azmi as hes bz with the tests, and i myself quite bz as well.
so.
on 28th, had a nice dinner @ d Friday's


we had:mac n cheese : the appetizer

his: r.i.b eye~

mine: sizzling chicken cheese

and since it was the Earth Hour, dey dimmed d lights and lit up d candle.
nice...~..heheh!

we eat, talk and laugh.
until...
that came out..hehehe!

and ive been bullied by the friday crews..stand up on the chair..and sing!..wuhuhuh~

dey den sang bday song..and d 'we will rock,we will rock u' TGI's version..
with d claps and feet stamping..
it was loud!
and orang2 yang tengah makan also clapped dier hands..
ngeheeheee~

and then he hand me..
i was extremely surprised...yes!..i tears..heheheh~

i had such a wonderful time dat nite..
super superr happyy..
never any of my stupidos Xs had ever dun such a sweet thing lik this for me..
hes d only one..and my one and only..

thank u sooo much sayanggg..
i love uuuuu~
sangattt sangatttt manyakkkk!!


=)))))) !!!!!